VAN HET KORTRIJKSE wEIDEGEBIED

    RUWHAAR STANDAARD TECKELS

 

Reactie’s

  home     l    mijn honden     l     foto’s     l     nieuws     l     links     l    reacties     l     contact

2017 Carolien v Kleffens-Parigger:


Wat zijn we ontzettend blij met onze lieve Robby, die nu al 1 jaar bij ons in Amsterdam woont! Op 3 februari 2016 mochten wij hem bij Het Kortrijkse Weidegebied ophalen. 


Qua karakter is Robby zo fantastisch, lief en stoer tegelijkertijd. Vanaf het begin hebben we Robby overal mee naar toe genomen; in de auto, tram, fiets, trein. Van de stad, naar het bos, strand en duinen. Op het strand stond hij vaak al met zijn pootjes in het water, en binnen een half jaar heeft hij zichzelf opeens leren zwemmen (zijn staartje steekt dan als een propellor boven het water uit).   


Robby heeft veel energie. We laten hem flink rennen en spelen. We hebben bijvoorbeeld ook een Kong-tuimelaar waar hij zelf zijn brokjes uit kan 'duwen', dat vindt het superleuk en daagt hem ook uit. Aan het einde van de dag krijgt hij eerst altijd nog een speel-aanval, en valt daarna als een blok in slaap. Hij slaapt 's nachts in de bench, dat is echt zijn eigen nestje. Maar 's ochtends mag hij soms nog wel even uitslapen bij de baasjes :)


Hij luistert redelijk goed en blijft (bijna) altijd bij ons, ook als hij los loopt op lange wandelingen. Alleen in de buurt van paardenpaden schiet hij soms weg, zijn speurneus achterna. Dus hebben we voor de zekerheid wel een GPS-tracker (van Trax) gekocht, zodat we ons in het bos geen zorgen hoeven te maken. Alhoewel hij ons tot nu toe altijd binnen een minuut weer teruggevonden heeft.


Robby is onze eerste hond, en dit was voor ons dus ook een eerste keer bij een fokker. Wat we ontzettend waarderen in Corine, is dat je echt haar enorme liefde voor haar hondjes voelt. We voelden ons de eerste keer zelfs een beetje op 'sollicitatie', je moet echt wel het hondje waard zijn om het mee te mogen nemen - en terecht :) Ze kijkt ook goed naar de match tussen het karakter van de pups en het type gezin waar ze heen gaan, dat gaf ons veel vertrouwen. In de tijd tussen geboorte en de ophaaldag, stuurde Corine regelmatig video's en foto-updates. Zo waanzinnig leuk om zo al intensief zijn eerste weken mee te maken.


Ook waren we een beetje onzeker over wat het beste was om te doen in de opvoeding van Robby. Gelukkig konden we alle vragen bij Corine kwijt. Zowel in de voorgesprekken, als toen Robby al bij ons woonde. 


We zijn helemaal verliefd op mooie lieve Robby van het Kortrijkse Weidegebied, ons beste vriendje!