VAN HET KORTRIJKSE wEIDEGEBIED

    RUWHAAR STANDAARD TECKELS

 

Reactie’s

  home     l    mijn honden     l     foto’s     l     nieuws     l     links     l    reacties     l     contact

september 2015 Anne:


Wij hebben altijd teckels naast andere jachthonden gehad. En toen op 28 november 2014 onze Pebbles uit het Heksenspoor, geheel onverwachts was overleden, hebben we vrij snel beslist, dat we weer een teckeltje wilden.

Als eerste, hebben we geïnformeerd bij de fokster van Pebbles, Carla de Jager. Ze had echter voor 2015 geen plannen voor een nestje en gaf mij het adres van Corien Baars. Corien bleek voor 2015 twee nestjes in planning te hebben. We kwamen dus op de wachtlijst te staan voor een teefje.

Op 28 mei was het dan zover. Anna was bevallen en de pupjes waren geboren. En het mooiste was, dat er een teefje voor ons beschikbaar was. Een leuke bijkomstigheid was ook nog , dat de vader van de pups, Boffer uit het Heksenspoor , een zoon  van Parcival uit het Heksenspoor  was .Parcival  is de broer van onze overleden Pebbles.

Vanaf het eerste moment hadden wij een heel goed gevoel, wat betreft Corien. We hadden al eens kennis gemaakt op een hondenshow en vonden haar vanaf het eerste moment zeer sympathiek. Nadat we de eerste keer op puppy bezoek geweest waren, was ons duidelijk dat dit een goed en betrouwbaar adres was.

Toen kwam de lange wachttijd . Totdat op 31 juli , de grote dag was aangebroken. Vroni, zoals we haar genoemd hadden , mocht haar intrek bij ons nemen. Vanaf het eerste moment was Tomba, onze Spinone Italiano, van 2 ½ jaar oud, verzot op zijn nieuwe kleine “zusje”.

Bij de eerste kennismaking bleek , dat ze totaal niet onder de indruk was van zijn verschijning , en dat terwijl hij toch een kleine 38 kg weegt en niet bepaald klein is.

Vroni, bleek een heel zelfbewust en niet bang puppy te zijn. Leergierig en heel intelligent. Ze woont nu 3 weken bij ons en inmiddels luistert ze goed na haar naam, komt (zowel op de stem ,als ook fluit ), als we roepen, kan zitten is bijna helemaal zindelijk.

Tomba en Vroni zijn en  goede combinatie en de twee spelen , alsof ze elkaar al hun hele leven kennen. Daarbij moet ik niet vergeten te zeggen, dat Tomba heel erg voorzichtig met haar is en dat ze alles bij hem mag doen. Zelfs aan zijn lange oren trekken. En dat wil wat zeggen !


Lieve Corien, wat zijn we blij met jou en je geweldig leuk pupje Vroni ! Dank je wel !